Zang/spel: Marina Besselink, sopraan
Valérie Friesen, alt
Piano/spel: Femke de Graaf

Tekstbijdragen: samengesteld door Marina, Femke en Valérie uit o.a. diverse dagboekframenten, biografen en citaten uit Le journal
Foto: Kjell Postema
Duur: korte versie 60 min., lange versie excl. pauze: 95 min.

Programma:
Folksong The Salley Gardens
Britten The Salley Gardens
Korngold When birds do sing
Finzi It was a lover
Vaughan Williams It was a lover duet
Saint-Saëns El desdichado duet
Poulenc Voyage a Paris!
Mahler Wer had dies Liedlein erdacht?!
Schubert Gretchen am Spinnrade
Schumann Bedeckt mich mit Blumen duet
Brahms Kommt dir manchmal in den Sinn
Holländer Ich bin von Kopf bis Fuss duet
Brahms Klänge II duet
Macedonian Folksong Sto mi e milo trio
Dvorak Der kleine Acker duet
Hungarian Folksong Varady’s Highway
Enescu Present de couleur blanche
Kalender Yayla Yolunda
Offenbach Barcarolle duet

Op het spoor van de Oriënt-Express

Een vertelconcert gebaseerd op de route van de fameuze Oriënt-Express. In dit vertelconcert maken we de lange treinreis die destijds in Londen begon en via Parijs en Wenen naar Istanbul voerde. Bij Bleke Rozen Ensemble is het concert ook een muzikale reis door de tijd. De zangeressen laten tussen de verschillende liederen door, het publiek spelenderwijs zien hoe de relatie tussen begeleiding, zang en tekst zich heeft ontwikkeld en hoe in elk land daar andere opvattingen over ontstonden. Van heimelijke erotiek tot openlijke passie, van kinderlijke onschuld tot diep verdriet.
In de intimiteit van een huiskamer of kleine concertzaal brengen Valerie, Femke en Marina letterlijk de muziek dicht bij het publiek. Er zijn maar weinig middelen nodig om de concertruimte om te toveren tot een wereld waarin het Bleke Rozen Ensemble u mee gaan nemen op een van de beroemdste treinreizen door Europa ‘de Oriënt-Express’. Deze treinreis startte destijds in Londen en liep via Parijs en Wenen naar Istanbul wat toen nog Constantinopel heette. De reis voert door landen waarin de wereldberoemde componisten zoals bijvoorbeeld Williams, Brahms, Dvorak en Schumann hun prachtige liedrepertoire hebben geschreven. Met een reis door de tijd laten zij u spelenderwijs horen hoe de relatie tussen begeleiding, zang en tekst zich in het klassieke lied heeft ontwikkeld. Van heimelijke erotiek tot openlijke passie, van kinderlijke onschuld en humor tot diep verdriet. Dit vertelconcert is te boeken. Neem contact op via het formulier voor meer informatie.