De veelzijdige lyrische sopraan Marina Besselink studeerde zang, docent muziek aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam en volgde de 4-jarige toneelopleiding aan Theaterschool de Trap. 
Masterclasses volgde zij bij Barbara Hannigan, Margreet Honig, Claron McFadden, Sarah Walker en Johannette Zomer. Ze had zangles bij Wieke van Wingerden, Ingrid Kappelle, Margreet Honig en Mya Besselink. Marina werkte o.a. met de regisseurs Elsina Jansen, Machteld van Bronkhorst, David Prins, Flip Filz, Jos Groenier, en Xander Straat.

Operarollen die zij uitvoerde waren Anna in De Zeven Doodzonden van Brecht, Belinda, 2e woman in Purcell’s Dido en Aeneas, Hélène in  La belle Hélène van J. Offenbach Martha in Martha van F. von Flotow, Clairette in La fille de madame Angot van Lecocq, Harriet in Vloed! van B. Blacher en Frasquita in Carmen van Bizet.

Marina is een groot liefhebber van het klassieke lied. In 2010 nam zij het initiatief een muziektheatervoorstelling te maken over Clara Schumann en al gauw was het Bleke Rozen Ensemble geboren. Met de alt Valerie Friesen, pianiste Femke de Graaf en acteur/regisseur Flip Fliz maakten zij ontroerende voorstellingen.
Als soliste zong zij o.a. in het Requiem van Fauré en Brahms, div. Cantates van Bach, Gloria en Magnificat van Vivaldi, die Kleine Orgelmesse van Haydn, Mis in G en C van Mozart, Die Sieben Worte van César Franck, Petite Messe Solenelle van Rossini, Oratoria de Noël van C. Saint Saens.

Marina is tevens dirigent op het Rudolf Steiner College en van jeugdkoorspaarne.nl.

marinabesselink.nl